Fiske spole med kameraövervakning

OBS! Värt att notera: Denna idé är en projektidé i min idé bank och icke aktuell för genomförande.

Att fiska är ett populärt intresse, en hoppy, en sport och ett yrke. Många skyller på dålig fiskelycka, andra lär sig slutligen tekniker och finesser. Om man bara skulle kunna se vad som sker där nere, om det finna några fiskar, om man har kommit till fel ställe, eller om ens tekniker fungerar att lura fisken.

Kameror klarar inte alltid av mörkret under vattnet så bra förutsatt att man inte använder största och dyraste bländaren.

Min nya produkt använder sig av fiberscope, (a flexible bundle of fiberoptics). Den ena änden fästs i sänket, monterat på linan strax före kroken där den har bra uppsikt över vad som sker nedan. Eftersom den är fäst i sänket hålls den även stadig. När fisken drar i linan dras det endast i linan, och fiberoptiken påfrestas inte. Fiberoptiken liknar den som används av mekaniker och rörmokare, fast är längre och kommer eventuellt kräva en extern ljuskälla nere på djupet.

Fiskaren har en liten ”ögonlupp” att titta i, när han undrar vad som händer där nere. Restoptik som inte är utsträckt, lindar upp på en andra del av spolen parallell med linan, så att när man lindar in eller släpper ut linan släpper man eller lindar även på fiberoptiken fast på sin separata del av spolen. Fiberoptiken delar öglor på spöet med linan.

Fiberoptik bör vägas mot kamera med display utifrån aspekterna prisvärdhet, kvalitet, hållbarhet, mörkeracceptans/mörkerkänslighet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s